Συνεργασία με άλλους φορείς

 

·        Το σχολείο μας οργάνωσε συνάντηση για τους γονείς των μαθητών της Α’ τάξης η οποία έγινε στις 16/9/2015 με σκοπό την ενημέρωση των γονέων για το πρόγραμμα του νέου Λυκείου και τη γνωριμία τους με τους καθηγητές.

·        Στις 21/10/2015 μέλη της Εθνικής Αντίστασης Βύρωνα ενημέρωσαν τους μαθητές του σχολείου μας για το Μπλόκο του Βύρωνα.

·        Στις 29/10/2015 οι μαθητές του τμήματος Α2 ενημερώθηκαν από τον κ. Αλεβίζο Στέφανο, ψυχολόγο, από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  σχετικά με τις μορφές βίας και τους τρόπους αντιμετώπισης.

·        Συνεχίστηκε η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών. Για το λόγο αυτό δεχτήκαμε 3 φοιτήτριες του τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, οι οποίες για 4 ημέρες ενημερώνονταν για τη λειτουργία του σχολείου γενικότερα ενώ παρακολούθησαν και διδασκαλίες. Οι καθηγητές μας που δέχτηκαν φοιτητές στις τάξεις τους ήταν ι κ. Πανταζής Χρήστος, ΠΕ 20, και η κ. Πονηρού Αικατερίνη ΠΕ09.

·        Η καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Ιακώβου Ιωάννα, ΠΕ 11, συμμετείχε σε συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής όλων των σχολείων του Βύρωνα στις 5/11/2015, με θέμα τις αθλητικές δράσεις και εκδηλώσεις του Δήμου.

·        Στις 27/11/2015 οι μαθητές του τμήματος «Ιστορία της Τέχνης» παρακολούθησαν την παρουσίαση του κ. Αξιώτη Στυλιανού για την Τέχνη της Φωτογραφίας και στη συνέχεια έγινε συζήτηση την οποία συντόνισε η καθηγήτρια κ. Κασσώ Σύλβια.

·        Στις 3/12/2015 οι μαθητές από την Α΄ και Β΄ τάξη παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ για τον αυτισμό και την αναπηρία. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συζήτησαν με τους μαθητές δύο μητέρες παιδιών με αυτισμό. Η εκδήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Αναπηρία.

·        Στις 14/1/2016 μαθητές παρακολούθησαν την ομιλία του φωτογράφου, φωτορεπόρτερ  κ. Αξιώτη Στέλιου, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα: «Προσεγγίζοντας τα οπτικοακουστικά μέσα-μαθαίνοντας τον εαυτό μας μέσα από τον ήχο και την εικόνα».

·        Στις 25/1/2016 μαθητές από τη Β΄ τάξη, στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας «Εθελοντισμός-Ακτιβισμός», παρακολούθησαν ομιλία από την ομάδα του «Επισκεπτηρίου» κ. Κουνέλα Ηλία και κ. Γρίβα Ιφιγένεια, για την εθελοντική θεατρική παρουσία τους σε νοσοκομεία, ιδρύματα κλπ.

·        Η Διευθύντρια κ. Ντυμένου Μαρία οργάνωσε και υλοποίησε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Safe Internet Day.

·        Στις 22/2/2016 οι μαθητές από το Α1 παρακολούθησαν ομιλία του κ. Ψαλίδα Β. με θέμα τις «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες». Συντόνισε η καθηγήτρια κ. Κασσώ Σύλβια ΠΕ05.

·        Στις 25/2/2016 ο Ν. Καγκέλης (απόφοιτος του σχολείου μας) σήμερα φοιτητής του ΕΜΠ, πραγματοποίησε παρουσίαση-συζήτηση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στους μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2.

·        Στις 7/3/2016 οι μαθητές του 1ου τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β΄ Λυκείου παρακολούθησαν παρουσίαση της εθελοντικής εργασίας-δράσης της Ανοικτής Δομής Φιλοξενίας του Ελαιώνα από τον κ. Αλέξη Σκαμάγκα, εθελοντή της εν λόγω δράσης. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα «Εθελοντισμός-Ακτιβισμός».

·        Στις 10/3/2016 οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας  συμμετείχαν στη δενδροφύτευση του Υμηττού που διοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα και ο ΣΠΑΥ.  Την ομάδα συνόδευσε η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Κασσώ Σύλβια, ΠΕ 05.

·        Στις 28/3/2016 ο κ. Πολίτης ΠΕ01 συμμετείχε σε ημερίδα της ειδικότητάς του που οργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος των Θεολόγων.

·        Οι μαθητές του Β3 συμμετείχαν στο δρώμενο «Περάσματα» που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στις 28/3/2016.