Άλλες Δραστηριότητες

 

·        Στις 5/10/2015 συμμετείχαμε στην Πανελλήνια ημέρα σχολικού Αθλητισμού με αθλητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Έγινε προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τις καλύτερες στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 καθώς και ομιλία του παραολυμπιονίκη Χ. Ταμπαξή.  Τις εκδηλώσεις συντόνισε η κ. Ιακώβου Ιωάννα, ΠΕ 11

·        Στις 23/10/2015 το 1ο τμήμα των Ανθρωπιστικών Σπουδών παρακολούθησε την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης». Την εκδήλωση συντόνισε ο  κ. Κυριαζής Νικόλας, ΠΕ 02.

·        Στις 27/10/2015 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο δημοτικό κινηματογράφο ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.

·        Η ομάδα Μπάσκετ Αγοριών του σχολείου μας συμμετείχε στους σχολικούς αγώνες και πέτυχε την 3η θέση στην Α φάση της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας.

·        Αξιόλογη παρουσία είχαν επίσης οι ομάδες μας της πετοσφαίρισης αγοριών και κοριτσιών στους σχολικούς αγώνες.

·        Οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β΄ Λυκείου στις 16/11/2015 ενημερώθηκαν για τους τρόπους αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών-σεισμών από τον κ. Μπούκα του ΟΑΣΠ.

·        Στις 17/11/2015 πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κινηματογράφο ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ η σχολική γιορτή για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη.

·        Οι μαθητές όλου του σχολείου (ανά τμήμα)  παρακολούθησαν δράσεις-παρουσιάσεις τα πλαίσια της ημέρας κατά του Ρατσισμού.

·        Στα πλαίσια του 31ου παιδικού φεστιβάλ Βύρωνα η ορχήστρα του σχολείου μας συμμετείχε με μεγάλης διάρκειας πρόγραμμα. Τη συμμετοχή μας οργάνωσε και συντόνισε ο κ. Παπαδημητρίου Βασίλειος, ΠΕ 02.

·        Οργανώσαμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ΑΠΟΣΤΟΛΗ, μια συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την στήριξη ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Για το τρέχον σχολικό έτος στηρίξαμε 5 μαθητές στους οποίους παρείχαμε 12 κούτες με τρόφιμα σε μηνιαία βάση. Υπεύθυνη για την οργάνωση του προγράμματος ήταν η κ. Πονηρού Αικατερίνη, ΠΕ 09.

·        Στις 19/4/2016 οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν τη Θεατρική Παράσταση της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας «Το βλέμμα του μελαμψού άνδρα». Οι υπεύθυνοι καθηγητές ήταν η κ. Σταυροπούλου ΠΕ02 και ο κ. Πλακίδας ΠΕ02. Στην ίδια εκδήλωση προβλήθηκε επίσης κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου μας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Νηστικάκη ΠΕ06.

·        Στις 9/5/2016 η θεατρική μας ομάδα βραβεύτηκε για την παράσταση που ανέβασε, από τον Υπουργό Παιδείας.